A Háló titkai

A DIGITALIZÁCIÓ világa a TE világod! Hogyan tervezz meg egy hálózatot? Építsd fel a családnak az otthoni hálózatot és kapcsold össze az egész Internettel! Tudtad, hogy a megfelelő hálózatépítés nemcsak az internet kiépítéséhez fontos? Talán tapasztaltad már, hogy lassan minden műszaki berendezés összeköttetésbe kerül az informatikai hálózattal. Megnézzük, hogyan kell szakszerűen megtervezni egy SOHO hálózatot; Megismerkedhetünk a hálózati eszközökkel (router, switch, kábelek), kiválasszuk a hálózatunkhoz szükséges eszközöket; Rámutatunk a hálózatba kapcsolás lehetőségeire.

Nagy dolog robotot vezérelni? Neked nem! Van hozzá okostelefonod? Akkor próbáld ki! Légy több, mint ami vagy! A robotirányító app, amely ingyenesen letölthető a legtöbb okoseszközre, kapcsolatot teremt a Bluetooth-on keresztül.
Ez a könnyen használható app képessé tesz arra, hogy kommunikálj saját
robotjaiddal, anélkül, hogy akár egy számítógéphez kellene csatlakoznod! Ez azt jelenti, hogy azonnal  kezdhetsz játszani a saját robotjaiddal! Az előre megírt programjaink segítségével versenyezz a választott robottal és nyerj BIT-eket! Az első három helyezett nevét megjelentetjük a honlapunkon!

Szent-Györgyis Robot EXATLON

Info Quiz

Szereted az infót? Te végzel először az órai feladatokkal? Netán unatkozol, és kihívást keresel? Végre segíthetne valaki programozni tanulni? Akkor várunk! Kíváncsi vagy, mennyit tudsz a kortársaidhoz képest? A szövegszerkesztés, táblázatkezelés, bemutató-készítés, rajzolás már biztos nagyon megy. Szedtél már szét számítógépet? Ha összerakás után működött, akkor már megvannak az alapjaid. Lehet, hogy tanultál Pascalt, és írtál már néhány kisebb algoritmust. Megtanultad, hogyan mérjük az információt, és a telefonodat bármihez hozzá tudod kötni. Az elektronikus eszközöket Te kezeled a legjobban a családban, és bármilyen információt megtalálsz az interneten?
 Akkor versenyezz a kortársaiddal és nyerj BIT-eket! Az első három helyezett nevét megjelentetjük a honlapunkon!

Betegmozgató eszközök bemutatása és használata (Hordágy, hordszék, gerinchordágy). Végtag és az egész test rögzítésére használt eszközök bemutatása és használata (Vákuum-sín, vákuum-matrac).Kötszertípusok bemutatása és használata. Gyógyszertípusok (injekció, tabletta, rektális oldat, infúzió) bemutatása, beadási módok (injekció, infúziós pumpa, nebulizátor). Újraélesztés eszközei (defibrillátor, Pace-maker, EKG, pulzoximéter, kapnográf) és bemutatása. Légút-biztosítás eszközei (száj- garat tubusok, ET tubus laringoscopia) bemutatása.

Mentőautó- eset-roham kocsi – gépjármű bemutatása. Megtekinthető a mentőautó belseje és a szakemberek mentési bemutatót is tartanak az érdeklődőknek.

Egészség sétány. Mit tehetsz egészséged megőrzéséért? Gyere el és megtudod. Ne a betegséged gyógyítsd, előzd meg!

„Szakmák gyöngye” – beszélgetés iskolánk régi diákjaival (orvos, főnővér stb) „Egészségedre” – egészséges életmód. Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás. Bemutató – kóstoló. „Egészségügyi szűrés”: vércukor, vérnyomás, O2 szaturáció, BMI, koleszterin, testzsírmérés.

A megszületés pillanatáig gyermek egy „nagy utazáson” megy keresztül, amely  megviselheti őt. Elveszíti a baba azt a  védettséget, amit az  anyaméh biztosított  számára kilenc hónapon keresztül  és alkalmazkodnia kell az új körülményekhez.
Most már az anyának kell ellátni gyermek  gondozását, gondoskodnod kell az újszülöttről, amihez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Babák – Hogyan gondozzuk
az újszülötteket?

Éld túl! – Az újraélesztés legfontosabb
lépései és eszközei

Újraélesztés lépésről lépésre. Az elsősegélynyújtás életeket menthet, ezért vedd komolyan,és sajátítsd el a segítségnyújtás szabályait. Az újraélesztés elmélete egyszerű, de csak gyakorlatban rögzülhet a helyes technika. A lépések elsajátításához sokat kell gyakorolni, például élőkhöz hasonló fantomokon.

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak akár 5-ször, nők maximum 3-szor adhatnak vért egy évben. Mennyi időnek kell eltelnie két teljes véradás között? Legkevesebb 56 nap. Fényképes igazolványt kell bemutatni az adatok felvételéhez,pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is hozni kell. 

Véradás – Adj vért, adj esélyt az életre!

Sebvarázslat – Hogyan készítsünk élethű
sebeket egyszerű alapanyagokból.
Sebkötözési gyakorlat.

Hogyan készítsünk élethű sebeket egszerű
alapanyagokból? Az eredeti megoldások alapján latexet használnak a sminkesek,ha igazán ijesztő sebeket akarnak készíteni, bár erre tökéletesen megfelel a műszempilla ragasztó is. Ezen felül szükségünk van lisztre,vízre, szemhéjfestékekre,ecsetekre,fogpiszkálóra,
alapozóra,púderre,ollóra és zsebkendőre.

Jó hangulatú önfeledt mozgás profi fitneszedzővel.Tombolj jól megkomponált gyakorlatokra, érezd a zene ritmusát. A résztvevőknek energiapótlást biztosítunk, segítünk a táplálkozásod helyes változtatásában, merj az életmód változtatás útjára lépni és szabadulj meg káros szenvedélyeidtől. Élvezd a szabadságot!

Fitness : testi és lelki felfrissülés

Szent-Györgyi Challenge sporttevékenység
és ellazulás a szieszta teremben

Tedd próbára képességeidet az Exatlon pályánkon, majd energetizálódj egészségesen és lazulj el a szieszta teremben. Tombolj jól megkomponált gyakorlatokra, érezd a zene ritmusát. A résztvevőknek energiapótlást biztosítunk, segítünk a táplálkozásod helyes változtatásában, merj az életmód változtatás útjára lépni és szabadulj meg káros szenvedélyeidtől. Élvezd a szabadságot!

Szieszta ahogy mi csináljuk, engedd el magad, és relaxálj, ismerkedj meg a regeneráló masszázs alapjaival. Energetizálódj egészségesen és lazulj el a szieszta teremben. Tombolj jól megkomponált gyakorlatokra, érezd a zene ritmusát. A résztvevőknek energiapótlást biztosítunk, segítünk a táplálkozásod helyes változtatásában, merj az életmód változtatás útjára lépni és szabadulj meg káros szenvedélyeidtől. Élvezd a szabadságot!

Szent-Györgyi Challenge sporttevékenység, ellazulás és masszázs