A cikkünk a program ideje alatt több alkalommal frissülni fog! 

A Szent-Györgyi Albert Technikum, a 2020/21. tanévben a kialakult járványveszély miatt hagyományos formában az eddigiektől eltérően nem szervez pályaválasztási nyílt napot, de a kialakult helyzettől függetlenül továbbra is kiemelt feladatnak tekintjük a pályaorientációs tevékenység folytatását.

A rendhagyó helyzetre rendhagyó módon kerestünk megoldást, ezért online pályaválasztási napokat szervezünk. Az ehhez kapcsolódó programok: 2020. november 9-12. napokon, a reggeli órákban kerülnek megvalósításra.

A hétfői napon egy bemutatkozó iskolafilm, az iskolai struktúrát bemutató, az új tanévben indítani kívánt osztályok és a beiskolázási tudnivalókat tartalmazó ppt kerül bemutatásra. A nap folyamán online igazgatói fogadóóra is lesz, ahová elsősorban a szülőket, iskolaigazgatókat, osztályfőnököket várjuk. Kérjük, az iskola email címére (szentgyorgyi.bgy@gmail.com) küldjék el előzetesen megfogalmazódó kérdéseiket 2020. 11. 08-án, 18 óráig.

A hét többi napján egy-egy képzési területet szeretnénk bemutatni, azokat, amelyek iskolánk képzési arculatát tükrözik: kedden a sport /11.10./, szerdán az egészségügy /11.11./, csütörtökön az informatika ágazatot/11.12./. Ezeken a napokon a 8. osztályos tanulók bepillantást nyerhetnek tanórákra, és online beszélgetés formájában megismerkedhetnek iskolánk pedagógusaival, kérdéseket tehetnek fel nekik az adott ágazattal, képzési területeinkkel kapcsolatban. A fentiekben megadott címen és időpontig várjuk kérdéseiket.

Naprakész információkat találhatnak  még iskolánk Facebook oldalán is: facebook.com/Nógrád-Megyei-SZC-Szent-Györgyi-Albert-Technikum

Ha az adott napon nincs arra lehetőség, hogy élőben megtekintsék a programokat, a honlapon elérhetőek lesznek azok a későbbiekben is.

Hasznos linkek, melyeket figyelmébe ajánlok minden továbbtanuló diáknak:

Nógrád Megyei Szakképzési centrum

Innovatív Képzéstámogató Központ

Oktatási Hivatal

Pályaválasztási tájékoztató füzetünket postázzuk minden általános iskola részére, melyetek kérünk eljuttatni az érintett osztályokhoz és szüleikhez.

Részletes pályaválasztási programunk:

 

11.09. hétfő 11.10. kedd 11.11. szerda 11.12. csütörtök
8:00-8:20 „Iskola a határon”: iskolánk videós bemutatkozója „Fitten-pozitívan” – Bejelentkezés a műfüves foci pályáról, a tornacsarnokból, és a kondicionáló teremből „Egészségőr” – Bejelentkezés a demonstrációs termekből „Beprogramozva” – Bejelentkezés az informatika termekből
8:20-8:40 Szakmát a kézbe! iskolánk képzési rendszerének bemutatása Minden, amit tudni szeretnél a sport szakmai karrierről  – online válaszolnak a testnevelő tanárok Az egészségügy szakmai karrierről minden, amit tudni szeretnél – online válaszolnak az egészségügyi szaktanárok Az informatikai karrier lehetőségei, amit tudni szeretnél – online válaszolnak az informatikatanárok
17:00-18:00 Online igazgatói fogadóóra – Szülői videóüzenetek

Bízunk abban, hogy az általunk összeállított kiadványok, online programok hasznos és használható információt jelentenek minden pályaválasztás előtt álló diáknak és szüleik számára.

A programban szereplő eseményekről készült videós anyagok a táblázatban szereplő időpontokban lesznek elérhetőek oldalunkon.

 

Sinkóné Szrenka Anikó

igazgató

2020. november 9. hétfő
2020. november 10. kedd
2020. november 11. szerda
2020. november 12. csütörtök